Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/15117
Title: Чинники злочиннності неповнолітніх
Authors: Чернега, С.
Keywords: злочинність
мотивація вчинення злочинів
неповнолітні злочинці
пропаганда здорового способу життя
ЗМІ
засоби масової інформації
Issue Date: 2021
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus»
Citation: Чернега С. Чинники злочиннності неповнолітніх / С. Чернега // Сучасні виклики соціально - політичного розвитку: політико-правові, соціально-економічні та культурні виміри : матеріали другої Всеукраїнської студентської науково-практичної конференції (м. Одеса, 21 травня 2021 р.). - Одеса : ДЗ «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus», 2021. - С. 28-31.
Abstract: Актуальною проблемою, що стоять сьогодні перед Україною, є стрімке зростання рівня злочинності, що продовжує існувати та набувати неабиякого поширення. Невід’ємною складовою загальної злочинності є злочинність неповнолітніх. Рівень злочинності неповнолітніх взаємозалежний з рівнем рецидивної злочинності результати досліджень підтверджують цей факт, адже більше половини професійних злочинців свій перший злочин вчинили у віці 14-16 років, трохи менше у віці 17-18 років. задля запобігання злочинності необхідно налагоджувати навчальний процес молоді. так, як ЗМІ має вагомий вплив на поведінку неповнолітніх, то за їх допомоги можна проводити пропаганду здорового способу життя, поваги загально- людських цінностей, а також підвищення рівня правової культури. Переорієнтація ЗМІ, і в першу чергу телебачення, повинна бути направлена на пропагування кращих зразків національно-культурного і мистецького здобутку, а не з акцентування на продукції, що містить елементи агресії та насильства, як це є зараз.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/15117
Appears in Collections:Сучасні виклики соціально-політичного розвитку: політико-правові, соціально-економічні та культурні виміри (2021)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ChernehaS 2021.pdf865.64 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.