Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/15030
Title: Соціальні аспекти образу держави в умовах глобалізації
Authors: Щурко, О. М.
Keywords: держава в умовах глобалізації
криза самоідентичності
емоційне сприйняття держави
національна спільнота громадянина
українська ідентичність
політичний міф
конструювання образів в умовах глобалізації
Issue Date: 2021
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus»
Citation: Щурко О. М. Соціальні аспекти образу держави в умовах глобалізації / О. М. Щурко // Сучасна українська держава: вектори розвитку та шляхи мобілізації ресурсів : матеріали Шостої Всеукраїнської науково-практичної конференції ( м. Одеса, 23 квітня 2021 р.). – Одеса : ДЗ «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus», 2021. – С. 62-65.
Abstract: Увага до конструювання образів в умовах глобалізації є наслідком посилення взаємозалежності та транспарентності суспільств, виявом пристосування суб’єктів до якісних змін, формування нових комунікаційних відносин, що відбулися під впливом інформаційних технологій. У добу глобалізації та інформатизації знання про державу виступають важливим пріоритетом, ресурсом та інструментом формування як зовнішньої, так і внутрішньої політики, дозволяють регулювати соціальні процеси у суспільно-політичному просторі та створюють сприятливе середовище для подолання чи запобігання соціальних напружень чи конфліктів. Образ держави, як явище, що існує передовсім у свідомості та інтерпретується як перцепція взаємопов’язаних характеристик об’єкта, що визначається динамікою та особливостями взаємодії елементів, серед яких базовими є ідентифікаційний, рольовий, статусний, трансформується і розвивається відповідно до особливостей політичних орієнтацій та політичної культури суспільства і займає проміжну нішу між відображенням реальної діяльності інституту держави й бажаним, нормативним уявленням про його суспільну місію.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/15030
Appears in Collections:Сучасна українська держава: вектори розвитку та шляхи мобілізації ресурсів (2021)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Shchurko O 2021.pdf1.36 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.