Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/15029
Title: Соціально-політичні аспекти мовного питання в сучасній Україні
Authors: Шелепова, В. О.
Вагіна, О. М.
Keywords: українське мовне питання
суспільно-політичний процес
мовна ситуація в Україні
мовнокультурна експансія
мовне середовище України
Issue Date: 2021
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus»
Citation: Шелепова В. О. Соціально-політичні аспекти мовного питання в сучасній Україні / В. О. Шелепова, О. М. Вагіна // Сучасна українська держава: вектори розвитку та шляхи мобілізації ресурсів : матеріали Шостої Всеукраїнської науково-практичної конференції ( м. Одеса, 23 квітня 2021 р.). – Одеса : ДЗ «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus», 2021. – С. 58-62.
Abstract: Мета роботи полягає у визначенні характерних особливостей українського мовного питання на сучасному етапі, а також його впливу на суспільно-політичні процеси в державі. Доволі складна мовна ситуація в сучасній Україні має глибоке історичне коріння: з одного боку, слід враховувати особливості заселення окремих українських територій, а з іншого – політику російської влади, спрямовану проти української мови, державності та взагалі проти української ідентичності. Потужна мовнокультурна експансія з боку Росії (з середини XVII ст. й до сьогодні) має наслідком зменшення вживання української мови як у побутово-сімейному спілкуванні, так і у виробничо-управлінській сфері.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/15029
Appears in Collections:Сучасна українська держава: вектори розвитку та шляхи мобілізації ресурсів (2021)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Shelepova V. 2021.pdf1.72 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.