Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/15026
Title: Віктимологічні проблеми злочинної поведінки як питання юридичної психології
Authors: Проноза, Інна Іванівна
Проноза, Инна Ивановна
Pronoza, Inna Ivanivna
Keywords: віктимологія
кримінологія
взаємовідносини злочинця і жертви
мазохистський характер
морально-психологічні особливості потерпілого
Issue Date: 2021
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus»
Citation: Проноза І. І. Віктимологічні проблеми злочинної поведінки як питання юридичної психології / І. І. Проноза // Сучасна українська держава: вектори розвитку та шляхи мобілізації ресурсів : матеріали Шостої Всеукраїнської науково-практичної конференції ( м. Одеса, 23 квітня 2021 р.). – Одеса : ДЗ «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus», 2021. – С. 45-47.
Abstract: У сучасній кримінології, юридичній та кримінальної психології вже давно пройдений той етап досліджень, коли вся увага зосереджувалася на ситуації без урахування ролі жертви, про яку згадувалося просто як про факт, що має місце. Разом з тим, з накопиченням кримінологічних даних все більш очевидною стає і роль потерпілого у скоєнні злочину. Віктимологічні проблеми з давніх пір привертають увагу судових психіатрів. З психоаналітичних позицій схильність стати жертвою може бути пояснена несвідомим почуттям провини або сорому і бажанням бути покараним або як результат пасивних цілей, що ведуть до пасивності суб’єкта. Нарешті, віктимність може відображати риси садо мазохисткого характеру і бути властивою йому спочатку.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/15026
Appears in Collections:Сучасна українська держава: вектори розвитку та шляхи мобілізації ресурсів (2021)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pronoza Inna Ivanivna 2021.pdf1.12 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.