Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/15025
Title: Часові межі цивільного права на захист
Authors: Гуйван, П. Д.
Keywords: цивільне право
правовідношення
порушеного права
охоронні повноваження
майновестрахування
матеріально-правовий аспект
Issue Date: 2021
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus»
Citation: Гуйван П. Д. Часові межі цивільного права на захист / П. Д. Гуйван // Сучасна українська держава: вектори розвитку та шляхи мобілізації ресурсів : матеріали Шостої Всеукраїнської науково-практичної конференції ( м. Одеса, 23 квітня 2021 р.). – Одеса : ДЗ «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus», 2021. – С 40-44.
Abstract: Найбільш популярним є твердження, що захист порушеного права є сукупністю заходів охоронного характеру, спрямованих на застосування щодо порушника примусу з метою визнання чи відновлення порушеного чи оспорюваного права. Загалом, в наведеному визначенні сформульовано матеріально-правовий аспект захисту. Як відомо, нова наукова теорія може замінити загальновживані, але очевидно застарілі, поняття лиш тоді, коли вона фактично обґрунтує всі взаємозв’язки останніх. Згідно з пануючим зараз в цивілістиці поглядом більшість науковців поділяє концепцію щодо існування суб’єктивних матеріальних прав особи в межах різних за змістом, правовою природою та призначенням правовідношеннях: регулятивних для взаємин у непорушеному стані, і охоронних – для тих, що зазнали порушення.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/15025
Appears in Collections:Сучасна українська держава: вектори розвитку та шляхи мобілізації ресурсів (2021)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Guivai P. 2021.pdf1.4 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.