Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/15008
Title: Політична культура України: минуле й сьогодення
Authors: Зайцева, О. О.
Keywords: політична культура
політичний процес
глобалізація
політичний режим
політичне життя суспільства
модернізація суспільства
Issue Date: 2022
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus»
Citation: Зайцева О. О. Політична культура України: минуле й сьогодення / О. О. Зайцева // Сучасні виклики соціально - політичного розвитку: політико-правові, соціально-економічні та культурні виміри : матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених (м. Одеса, 16 травня 2022 р.). – Одеса : ДЗ «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus». – 2022. – С. 87-90.
Abstract: Політична культура, як і культура в загальному і цілому, формується впродовж багатьох років. Це означає, що вона не має статичний характер та змінюється під впливом суспільства. Умовою формування політичної культури є включення громадян у політичний процес. Необхідність багаторівневої модернізації нашого суспільства, недостатня раціоналізованість та позанормативність системи політичної орієнтації громадян призводить до багатьох прикладів свавілля політичних діячів. Політична культура українського народу і досі не є цілісною через те, що відсутні певні її компоненти, а багато з існуючих не мають нормально сформований характер. Незважаючи на це, відкритість сучасної України до формування повнокровного громадянського суспільства на незалежній території сприяє подальшому розвитку країни.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/15008
Appears in Collections:Сучасні виклики соціально-політичного розвитку: політико-правові, соціально-економічні та культурні виміри (2022)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Zaitseva O. 2022.pdf2.18 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.