Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/14901
Title: Розвиток професійних компетентностей вчителів природничо-математичних дисциплін у системі післядипломної педагогічної освіти
Authors: Папач, Ольга Іванівна
Papach, Olha Ivanivna
Keywords: професійні компетентності вчителів
вчитель природничо-математичних дисциплін
післядипломна педагогічна освіта
інтеграція змісту навчання
реформування освіти України
освітній простір початкової школи
Issue Date: 2019
Publisher: видавець Букаєв Вадим Вікторович
Citation: Папач О. І. Розвиток професійних компетентностей вчителів природничо-математичних дисциплін у системі післядипломної педагогічної освіти / О. І. Папач // Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції «Педагогічна наука і освіта у сучасному вимірі: проблеми і перспективи розвитку» (Одеса, 21 травня 2019 р.). – Одеса: видавець Букаєв Вадим Вікторович, 2019. – С. 101–105.
Abstract: Однією з ведучих тенденцій світового та вітчизняного освітнього процесу є спрямованість на інтеграцію змісту навчання. Відповідно до принципів гуманістично-інноваційної освіти, викладених у державних документах щодо розвитку та реформування освіти України інтеграційні процеси розглядаються як основа створення системи знань у свідомості дитини, основа розвитку її мислення, його об'єктивації. Для набуття науково-природничих компетентностей та забезпечення інтегративного підходу у початковій школі для вчителів початкових класів НМЛ природничих дисциплін розробила навчально-тематичний план та програму і вже третій рік поспіль забезпечує підвищення кваліфікації з проблеми «Інтеграція природничих знань у освітній простір початкової школи». Курси користуються попитом, проходять у вигляді активних лекцій, диспутів, обговорень, короткотривалих тренінгів. Протягом курсів слухачі відпрацьовують всі форми і методи забезпечення інтегративного підходу у вивченні природознавства на рівні початкової школи.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/14901
Appears in Collections:Кафедра математики і методики її навчання

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Papach Olha Ivanivna 2019.pdf240.8 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.