Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/14657
Title: Педагогічна антропологія К. Д. Ушинського щодо професійного становлення майбутніх педагогів
Authors: Княжева, Ірина Анатоліївна
Knyazheva, Iryna Anatoliyivna
Keywords: педагогічна антропологія К. Д. Ушинського
антропологізм
цінність антропології
принцип гуманізму
значення педагогічної професії
педагог
дидактика К. Д. Ушинського
виховання
Issue Date: 2022
Publisher: Державний заклад "Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського"; Нерубайський навчально-виховний комплекс "школа-гімназія" Нерубайської сільської ради
Citation: Княжева І. А. Педагогічна антропологія К. Д. Ушинського щодо професійного становлення майбутніх педагогів / І. А. Княжева // Модернізація освітнього процесу в сучасних закладах освіти : збірник наукових праць / редкол. О. Я. Чебикін та [ін.]; / Державний заклад "Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського"; Нерубайський навчально-виховний комплекс "школа-гімназія" Нерубайсько сільської ради. – Одеса: Університет Ушинського, 2022. – С. 15-24.
Abstract: Проблема змісту освіти є актуальною не лише в наші часи. Вона хвилювала і К. Д. Ушинського. Теоретичний і практичний фонд педагогічної спадщини К. Ушинського прогресивний і актуальній, заслуговує на глибоке і різнобічне вивчення, аналіз і широке використання у практиці професійного становлення майбутніх педагогів, надає змогу не лише виокремити основні вимоги и завдання щодо професійної підготовки майбутніх педагогів, але і використати їх для наступної корекції освітнього процесу в досягненні мети особистісного розвитку і професійного становлення майбутнього педагога в сучасному закладі вищої педагогічної освіти. У «Педагогічній антропології» К. Ушинського людина розглядається як головне Боже створіння, фізична істота, що має безсмертну душу, створену для добра. Зв’язок душі й тіла, за висловом К. Ушинського, є «величною тайною створіння». Великого значення надавав К. Ушинський підготовці освіченого, зацікавленого у саморозвитку і самовихованні педагога, запропонував розгорнуту наукову теорію професійного становлення педагога на базі семінарів і організації педагогічних факультетів при університетах, висунувши основну вимогу єдності навчання і виховання: навчання має сенс у педагогічному процесі тільки як спосіб виховання.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/14657
Appears in Collections:2022

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Knyazheva Iryna Anatoliyivna 2022.pdf1.8 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.