Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/13476
Назва: Формування професійної компетентності майбутніх фахівців харчових та переробних виробництв в умовах дистанційного навчання
Інші назви: Formation of professional competence of the specialists in the sphere of food production and processing industries under conditions of distance learning
Автори: Новікова, Вікторія Євгеніївна
Ключові слова: professional competence
distance learning
competence-based approach
food production and processing industries
професійна компетентність
дистанційне навчання
компетентнісний підхід
харчове та переробне виробництво
Дата публікації: 2021
Видавництво: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського»
Бібліографічний опис: Новікова В. Є. Формування професійної компетентності майбутніх фахівців харчових та переробних виробництв в умовах дистанційного навчання / Вікторія Євгеніївна Новікова // Науковий вісник Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського = Scientific bulletin of South Ukrainian National Pedagogical University named after K. D. Ushynsky : наук. журнал. – Одеса : ПНПУ ім. К. Д. Ушинського, 2021. – № 4 (137). – С. 38-44.
Короткий огляд (реферат): The article is devoted to the study of the role of the professional competence which is to be mastered by the specialists of food production and processing industries under modern socio-economic conditions as well as to identify promising ways to increase the efficiency of the process of competence development by means of distance learning. The relevance of the study related to professional competence of the specialists in the sphere of food production and processing industries is explained by the fact that the production of quality food that does not pose a threat to human health and life (to health and life of future generations either) and does not cause negative consequences for the environment depends more on responsible and professional actions of personnel in the process of technological production. Some approaches to the definition of professional competence have been analysed. The key components of the professional competence of the specialists in the sphere of food production and processing industries have been identified. The phenomenon of social responsibility as a specific professional competence of the specialists in the sphere of food production and processing industries is highlighted. The characteristics of the competence-based approach to the training of the future specialists in the sphere of food production and processing industries are given. The principles facilitating the development of innovative professional competence of a specialist in the sphere of food production and processing industries in a modern educational institution have been investigated. The phenomenon of distance learning and its main advantages in the educational process have been described. The positive influence of distance learning tools on the formation of professional competence which is to be mastered by specialists in chemical and processing industries has been proved. Some recommendations for improving the efficiency of the process aimed at developing the competence under study in terms of distance learning have been given. Дослідження присвячено вивченню ролі професійної компетентності фахівців харчового та переробного виробництва в сучасних соціально-економічних умовах та виявленню особливостей процесу формування компетентності засобами дистанційного навчання. Актуальність дослідження формування професійної компетентності майбутніх фахівців харчових та переробних виробництв пояснюється тим, що вироблення якісних продуктів харчування, які не загрожують здоров’ю та життю людини та не спричиняють виникнення негативних наслідків для довколишнього середовища здебільшого залежить від відповідальних та професійних дій персоналу в технологічних виробничих процесах. Проаналізовані підходи до визначення професійної компетентності. Встановлено ключові компоненти професійної компетентності фахівців харчового та переробного виробництва. Виокремлено феномен соціальної відповідальності у якості специфічної професійної компетентності фахівців харчового та переробних виробництв. Подано характеристику компетентнісного підходу до підготовки майбутніх фахівців харчових та переробних виробництв. Досліджено принципи та особливості формування професійної компетентності майбутніх фахівців харчових та переробних виробництв в сучасному освітньому закладі. Схарактеризовано феномен «дистанційне навчання» та його основні переваги в освітньому процесі. Доведено позитивний вплив інструментів дистанційного навчання на формування професійної компетентності майбутніх фахівців хімічних та переробних виробництв. Сформульовано рекомендації щодо підвищення ефективності процесу формування професійної компетентності майбутніх фахівців харчових та переробних виробництв в умовах дистанційного навчання.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/13476
Розташовується у зібраннях:2021

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Novikova.pdf636.65 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.