Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/13240
Назва: Маскулінний дискурс у творах Лесі Українки "Камінний господар" та "Помилка"
Автори: Василенко, К.
Ключові слова: психологічний аналз чоловічих образів
Камінний господар
помилка
жанрова специфіка творів Лесі Українки
маскулінний дискурс
Дата публікації: 2021
Видавництво: Букаєв Вадим Вікторович
Бібліографічний опис: Василенко К. Маскулінний дискурс у творах Лесі Українки "Лісова пісня" / К. Василенко // Поліаспектність творчості Лесі Українки : збірник наукових статей і тез / редкол. : Т. Й. Бандура, Е. В. Боєва, Н. В. Яремчук. – Одеса : видавець Букаєв Вадим Вікторович, 2021. – С. 45-51.
Короткий огляд (реферат): Метою статті є психологічний аналіз чоловічих образів у творах Лесі Українки «Камінний господар» та «Помилка». Використовуючи чоловіка, героїня прагне допомогти виграти вибори, але не для його зиску, а для власного. Враховуючи жанрову специфіку обох творів, треба зазначити, що характеротворчі засоби значно відрізняються, оскільки прозове оповідання дає більше можливостей для змалювання глибоких психологічних переживань. Хоча обидва чоловіки переживають свій розпач по-різному, та все ж таки мають спільну причину – сильну жінку. Новаторство Лесі Українки полягає в тому, що вона вперше показала сильну стать з протилежного боку.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/13240
Розташовується у зібраннях:Поліаспектність творчості Лесі Українки (До 150-річчя з дня народження) (2021)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vasylenko 2021.pdf1.09 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.