Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/12802
Назва: Зміни в місцевому самоврядуванні на українських землях під самодержавною зверхністю у період з 1654 р. по 1722 р.
Автори: Бутирін, Євген Олександрович
Butyrin, Yevgen
Ключові слова: місцеве самоврядування
самодержавна зверхність
Дата публікації: 2019
Видавництво: Актуальні завдання та напрями розвитку юридичної науки у ХХІ столітті
Бібліографічний опис: Бутирін Є.О. Зміни в місцевому самоврядуванні на українських землях під самодержавною зверхністю у період з 1654р. по 1722р. Актуальні завдання та напрями розвитку юридичної науки у ХХІ столітті: матеріали міжнародної науково-практичної конференції, м. Львів, 18–19 жовтня 2019 р. с. 9-12.
Короткий огляд (реферат): Майже всі міста Гетьманщини, що правились за магдебурзьким правом, зберегли систему міського самоврядування, що була створена ще за часів Речі Посполитої. Вони мали статус міст так званого неповного магдебурзького права, якому притаманна відсутність чіткого поділу між органами міського самоврядування за виконуваними функціями на адміністративні та судові. Такі міста називались «привілейованими містами» та мали магістратську управу, що свідчило про більший рівень самостійності самоврядування. Ті ж міста, що не були обдаровані цим право іменували ратушними.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/12802
Розташовується у зібраннях:Кафедра політичних наук i права



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.