Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/12453
Назва: Реалізація антиентропійної функції культури в Неплюєвському братстві
Автори: Шевель, Анжеліка Олександрівна
Ключові слова: антиентропія
термодинаміка
Неплюєвське братство
ентропія
соціальна ентропія
сенс-процес
соціальне буття
Дата публікації: 2019
Видавництво: Видавничий дім «Гельветика»
Бібліографічний опис: Шевель А. О. Реалізація антиентропійної функції культури в Неплюєвському братстві / Анжеліка Олександрівна Шевель // Наукове пізнання : методологія та технологія. – 2019. – № 3 (44). – С. 17-22.
Короткий огляд (реферат): Сьогодні відбувається пошук базових цінностей людства, нових зразків духовності, які змогли б об’єднати на єдиних засадах народи, нації, релігії в ситуації розмитості моральних критеріїв в наявному полікультурному національному просторі, що може функціонувати на основі загальнолюдських принципів співіснування людства. У ХХ ст. актуалізувалися пошуки в таких напрямах дослідження, як загальна теорія систем, синергетичні принципи функціонування самоорганізованих систем з вузловими поняттями «ентропія-антиентропія». У таких дослідженнях на перший план виходять елементи невпорядкованості, нелінійного розвитку соціально-економічні прогнози та управлінські рішення. Мета дослідження – проаналізувати реалізацію антиентропійної функції культури в Неплюєвському братстві. Методи дослідження: аналіз понять і категорій, що стосуються предмету дослідження, синтез характеристик і визначень, конструктивний метод, компаративістський метод, метод узагальнення та описовий метод. Результати дослідження. Проаналізовано реалізацію антиентропійної функції культури в Неплюєвському братстві, показано, що братчики своєю творчою діяльністю перетворювали і впорядковували навколишню дійсність, створювали щось нове, оригінальне, різко розширюючи тим самим масштаби свого цілеспрямованого антиентропійного впливу на навколишній світ.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/12453
Розташовується у зібраннях:2019

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Shevel.pdf251.09 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.