Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/11429
Назва: Інвестиційний потенціал грошових переказів трудових мігрантів
Автори: Доброва, Тетяна Георгієвна
Dobrova, Tatyana
Ключові слова: трудова міграція
фінансовий ринок
грошові перекази мігрантів
наслідки трудової міграції
інвестиційний потенціал капіталу трудових мігрантів
інвестиційна активність мігрантів
Дата публікації: 2019
Видавництво: ОНУ імені І.І. Мечникова
Бібліографічний опис: Доброва Т.Г. Інвестиційний потенціал грошових переказів трудових мігрантів. Вісник Одеського національного університету. Том 24. Вип. 6 (79). 2019. С 56-61.
Короткий огляд (реферат): На підставі аналізу і узагальнення статистичних і соціологічних даних досліджені масштаби та динаміка валютних надходжень від трудових мігрантів в економіку України, структура їх використання домогосподарствами. Головним аспектом дослідження є умови трансформації капіталів мігрантів в інвестиційний ресурс. Дано оцінку рівня підприємницької активності домогосподарств з трудовими мігрантами, та визначені чинники, що її обмежують. Проведено аналіз основних інвестиційних інструментів фінансового сектору з точки зору їх привабливості та доступності для трудових мігрантів як потенційних інвесторів. Виявлено, що фондовий ринок країни досі не став дієвим акумулятором заощаджень фізичних осіб. Діяльність банківського сектору відрізняється значними ризиками і слабо мотивує домогосподарства до депозитів. Визначені ключові завдання економічної політики держави, спрямованої на ефективне залучення мігрантського капіталу до реального сектору економіки.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/11429
Розташовується у зібраннях:Кафедра політичних наук i права

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Доброва_Стаття.pdf607.86 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.