Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/10879
Title: Формування психологічної культури військовослужбовців, слухачів курсів у межах проекту «Україна-Норвегія», як умова їх успішної соціальної адаптації
Authors: Філатова, Ніна Валентинівна
Filatova, Nina Valentynivna
Keywords: психологічна культура військовослужбовців
слухачі курсів
проект
«Україна-Норвегія»
соціальна адаптація
Issue Date: 2017
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний університет імені К. Д. Ушинського»
Citation: Філатова Н. В. Формування психологічної культури військовослужбовців, слухачів курсів у межах проекту «Україна-Норвегія», як умова їх успішної соціальної адаптації / Н. В. Філатова // Менеджмент підприємницької діяльності: навч. посіб. для професійної підготовки військовослужбовців ЗС України звільнених у запас. Проект «Україна-Норвегія». – Вип. 3, 2017. – Одеса: ТОВ «Плутон плюс.» – 2017. – С. 151-173.
Abstract: Вважаємо за доцільне продовжити огляд практичних рекомендацій психологічної спрямованості, якій раніше нами подано у другому випуску навчального посібника «Менеджмент підприємницької діяльності» [15]. Наша країна переживає зараз важкий період. Зміни, що відбуваються в українському суспільстві в останні роки, стосуються найрізноманітніших сторін життя населення. Безпосереднім чином це торкнулося і військовослужбовців Збройних Сил України, які підлягають звільненню у запас і (або) звільнених з військової служби, включаючи членів їх сімей. В рамках реалізації проекту «Україна-Норвегія» на базі Південноукраїнського національного педагогічного університету здійснюється переорієнтація військових на цивільні спеціальності та надання дійсної компетентної допомоги в започаткуванні власного малого бізнесу, Важливою й необхідною умовою успішності цього процесу є соціальна адаптація військовослужбовців і членів їх сімей до цивільних умов життя. У зв'язку з вищеозначеним, вважаємо за необхідне запропонувати деякі практичні рекомендації психологічної спрямованості, призначені не тільки слухачам курсів, а, можливо, у разі необхідності, організаторам, виконавцям і учасникам інших програм з адаптації та конверсії, усім, хто прагне до особистісного саморозвитку. Сподіваємося, що запропоновані матеріали, які є по суті лише маленьким кроком у напрямку формування психологічного мислення і психологічної культури, викличуть жвавий інтерес, тому що є безпосередньоми відповіддями на сучасні запити слухачів курсів.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/10879
Appears in Collections:2017 Вип. 3

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Filatova.pdf4.23 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.