Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/10072
Title: Розвиток умінь невербальної комунікації майбутніх вчителів-хормейстерів у процесі фахової підготовки
Authors: Осадча, Тетяна Всеволодівна
Гузик, Вікторія
Osadcha, Tetiana Vsevolodivna
Guzyk, Viktoriia
Keywords: невербальна комунікація
майбутні вчителі музичного мистецтва-хормейстери
фахова підготовка
Issue Date: 2020
Publisher: ХХVІІ Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Проблеми та перспективи розвитку сучасної науки в країнах Європи та Азії»
Citation: Осадча Т.В. Розвиток умінь невербальної комунікації майбутніх вчителів-хормейстерів у процесі фахової підготовки / Т.В.Осадча, В.Гузик // Матеріали ХХVІІ Міжнародної науково-практичнаїої інтернет-конференції «Проблеми та перспективи розвитку сучасної науки в країнах Європи та Азії». - Переясла-Хмельницький, 2020. - С. 70-72.
Abstract: Невербальні вміння вчителя музичного мистецтва займають важливе місце у загальній структурі його діяльності. Важко переоцінити роль невербальних умінь у педагогічній взаємодії з хористами, тому що різна інформація, в основному емоційна, передається саме з їх допомогою. Все це і визначає актуальність проблеми розвитку невербальних умінь майбутнього вчителя - хормейстера. Однак, до теперішнього часу дане питання залишається освітленим лише в незначній мірі. Вивчення особливостей хормейстерської підготовки студентів ЗВО дозволило прийти до висновку, що традиційна система навчання не забезпечує розвиток невербальних умінь майбутніх керівників хорових колективів. Потрібно вдосконалення методів, спрямованих на їх розвиток як художньої складової диригентської діяльності, що дозволить майбутнім вчителям - хормейстерам домагатися високих творчих результатів у хоровому виконавстві.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/10072
Appears in Collections:Кафедра диригентсько – хорової підготовки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Osadcha TV.pdf278.53 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.