Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16756
Title: Методичні рекомендації для проведення практичних занять і самостійної роботи з дисципліни «Іноземна мова за професійним спрямуванням»
Authors: Ірхіна, Юліана Валентинівна
Irkhina, Juliana Valentynivna
Keywords: іноземна мова
методичні рекомендації
практичне заняття
самостійна робота студента
Issue Date: 2023
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського»
Citation: Ірхіна Ю. В. Методичні рекомендації для проведення практичних занять і самостійної роботи з дисципліни «Іноземна мова за професійним спрямуванням» для здобувачів вищої освіти першого освітнього рівня (бакалавр) спеціальності 016 Спеціальна освіта. Одеса, Університет Ушинського, 2023. 27 с.
Abstract: Навчальна дисципліна «Іноземна мова (за професійним спрямуванням)» призначена для студентів 1 року денної форми навчання за спеціальністю для здобувачів вищої освіти першого освітнього рівня (бакалавр) спеціальності 016 Спеціальна освіта Мова як комунікативний засіб виступає у всіх видах мовного спілкування як єдина система, складові частини якої підпорядковані певним цілям. Навчальна дисципліна «Іноземна мова (за професійним спрямуванням)» є важливою складовою частиною програми підготовки майбутніх спеціалістів закладу вищої освіти, що зумовлено тенденцією до світової інтеграції, розширенням наукового обміну, ростом міжнародного співробітництва. Інтеграційні процеси, що стрімко розвиваються в останні десятиліття, зростання професійних та академічних обмінів, поглиблення міжнародної співпраці надають англійській мові статус дієвого інструменту формування інтелектуального потенціалу суспільства. Предметом курсу є усне та письмове мовлення, фонетичні та граматичні особливості сучасної англійської мови, знання яких дає можливість формувати в студентів спеціалізовану комунікативну компетенцію. Пререквізити: базові знання, необхідні для успішного опанування компетентностями: базові знання з англійської мови та фахових предметів. Метою курсу є формування в студентів англомовних комунікативних компетенцій в галузі читання, говоріння й аудіювання для забезпечення спілкування в сфері корекційної педагогіки. Основні завдання:  збагачувати термінологічну лексику відповідно до спеціалізації;  активізувати навички усного мовлення під час обговорення фахових тем;  розвивати та закріплювати навички читання адаптованих текстів фахового спрямування з метою повного отримання інформації, який передбачає формування знань, умінь і навичок, необхідних для здійснення мовленнєвої діяльності англійською мовою;  розвивати та закріплювати навички розуміння текстів із фаху англійською мовою при їх читанні й аудіюванні та при самостійному складанні таких текстів тощо. Результати навчання (компетентності). Програмними компетентностями вивчення дисципліни «Іноземна мова за професійним спрямуванням» є:  володіння комунікативними навичками;  володіння англійською мовою в рамках професійної сфери;  знання граматичних, лексичних та стилістичних особливостей професійного стилю;  володіння професійною англомовною термінологією;  вміння сприймати на слух оригінальну професійну англійську мову з максимальною повнотою розуміння змісту інформації;  вміння спілкуватись у межах соціально-побутової тематики;  брати участь у проведенні презентацій, дискусій з широкого кола питань;  вміння перекладати оригінальну літературу професійного спрямування;  вміння викласти англійською мовою основні положення матеріалу тощо.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16756
Appears in Collections:Кафедра західних і східних мов та методики їх навчання

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Irkhina 1.pdf587.19 kBAdobe PDFView/Open
Irkhina 2.pdf660.81 kBAdobe PDFView/Open
Irkhina 3.pdf412.79 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.