Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/15054
Title: Права людини в демократичному суспільстві
Authors: Шидловська, Х. О.
Keywords: права людини
демократичне суспільство
демократія
розмежування компетенції держави і суспільства
Issue Date: 2020
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus»
Citation: Шидловська Х. О. Права людини в демократичному суспільстві / Х. О. Шидловська // Сучасні виклики соціально - політичного розвитку: політико-правові та соціально-економічні виміри : матеріали Всеукраїнської студентської науково-практичної конференції (м. Одеса, 3 червня 2020 р.). – Одеса : ДЗ «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus», 2020. – С. 63-67.
Abstract: Права людини і демократія, як одні з головних здобутків людства, тісно поєднані між собою і не можуть існувати один без одного. Адже демократія випливає з прав людини, а права людини випливають саме з демократії. Розмежування компетенції держави і суспільства, незалежність інститутів громадянського суспільства від держави в рамках своєї компетенції є обов’язковими атрибутами демократичної, громадянської, правової держави, що в своє чергу є критерієм цивілізованості будь-якого суспільства. Тому і співвідношення демократії та прав людини можна зробити, лише виокремлюючи тісні зв’язки між ними, а не якісь протиріччя.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/15054
Appears in Collections:Сучасні виклики соціально-політичного розвитку: політико-правові та соціально-економічні виміри (2020)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Shydlovska 2020.pdf980.12 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.