Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1410
Назва: Дослідження змін потужності ритмів ЕЕГ та обміну катехоламінів під впливом природного адаптогену
Автори: Бобро, Олена Валеріївна
Bobro, Olena Valeriivna
Ключові слова: адаптоген
adaptogen
біостимулятор
електроенцефалограма
електрокортикограма
показник потужності
biostimulator
encephalograms
corticograms
indicator of power
Дата публікації: 2015
Видавництво: Херсонський державний університет
Бібліографічний опис: Бобро О. В. Дослідження змін потужності ритмів ЕЕГ та обміну катехоламінів під впливом природного адаптогену / О. В. Бобро // Природничій альманах. Біологічні науки. – 2015. – Вип. 21. - С. 17-25.
Короткий огляд (реферат): Дослідження показали, що одноразове внутрішньошлуночкове введення адаптогену «Торфот» впливає показник потужності ритмів ЕКОГ щурів. Зміни відбуваються лише на 15-й хв. спостереження. Дія препарату можна розцінити як двофазне: у першій фазі спостерігається підвищення потужності деяких показників у другій фазі переважає зниження потужності діапазонів. У першій фазі у правій півкулі відбувалося нетривале підвищення потужності в бета-1-діапазоні, у лівій півкулі відзначено тривале підвищення показників потужності в бета-1 та альфа- діапазонах. У другій фазі у правій півкулі всі достовірні зміни пов'язані зі зниженням показника потужності ЕКОГ, у лівому на фоні зниження відзначаються спорадичні підвищення потужності в бета-1 та альфа-діапазонах. Тривалість першої фази з 15-ї по 30-ю хв. спостереження (більше виражена в лівій півкулі), тривалість другої фази з 35-ї по 50-ю хв. спостереження. Зазначено, що зниження потужності в гамма- та дельта-діапазонах у другій фазі дії препарату відбувається одночасно в обох півкулях. Відомо, що підвищення потужності дельта-діапазону асоціюють з розвитком патологічного процесу у ЦНС. Можливо «Торфот» впливаючи на дельта-активність полегшує проходження нервового імпульсу по нейрональним ланцюжкам. Також дослідження показали, що під впливом препарату підвищується кількість катехоламінів у крові піддослідних тварин. Таким чином, «Торфот» через свої стимулюючі властивості підвищує інтенсивність синтезу катехоламінів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): :612.822:615.838.7
dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1410
Розташовується у зібраннях:Кафедра біології і охорони здоров’я

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Бобро 4.pdf231.88 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.